tiistai 22. elokuuta 2017

Elämyksiä Tuska-festareilta! Part 1 \,,/

Ajattelinpa vähän muistella ja koostella kesän kohokohtia ja yksi niistä on tietysti mikäs muukaan kuin Tuska -festarit! Sen verran voin raottaa Tuska- historiaani, että olen siellä säännöllisesti asioinut vuodesta 2002, jonka aikana on yksi jäänyt kerran välistä, ja se oli vuosi 2015 :D! Eli aikamoisia Tuskakonkareita tässä jo ollaan. Ensimmäinen tunne porttien avautuessa on kutakuinkin kuin kotiovi avattaisiin. On ollut hienoa nähdä vuosittain, kuinka festarit ovat kehittyneet, kuinka laajasti on ollut erilaisia bändejä edustamassa vuosien varrella, aina löytynyt uusia timantteja sekä saanut nauttia klassikkosuosikeista. Tänä vuonnahan Tuska täytti 20-vuotta, ja sen suosio on pysynyt aina vain yllä! Itselleni Tuska ei ole kertaakaan tuottanut pettymystä, vaan jokainen vuosi on antanut jotain erityistä :)! Erityisen maininnan yleisellä tasolla Tuska- festarit ansaitsevat mielestäni ihan parhaasta festariruokatarjonnasta, joka on parantunut ihan huikeasti viime vuosina. Tarjolla on vähän speciaalimpiakin herkkuja kuin perus pyttipannuja :)! Toinen erityismaininta on tietysti itse ilmapiirissä, joka huomattiin tänä vuonna myös mediassa, sillä festarit sai puhtaat 0 käytöshäiriötä tilastoihinsa! (vähän toisenlaisia lukemia taisi kerätä muun muassa Jyväskylän rallit :D) !! ;)  Niinpä, metalliväki on leppoisaa kansaa. Koskaan ei ole tarvinnut pelätä, että jotain sattuisi. Tänäkin vuonna ängin eturiveihin tyynesti raskausmahani kanssa, eikä kukaan edes töninyt :)!



Sitten itse bändeihin :)! Ja niitähän riitti! Ihan kaikkia käymiäni en aio tähän luetella, mutta ainakin joitain mieleenpainuvia. Perjantai lähti meidän osalta käyntiin Brother Firetribella, joka veti ihan mukiinmenevän keikan. Itse en ole hirveästi bändiä kuunnellut, mutta oli tietysti huippua nähdä Vuorisen Emppu iloisena kitaroimassa näissä riveissä. Myös laulaja Pekka Heino teki vaikutuksen hienolla äänellään. Muutenkin soundit oli selkeät ja keikka meni ripeästi :)!



Yksi suurimmista odotuksistani oli tietysti Wintersun, joka oli tähän astisista Wintersun-keikoistani ehkä parhain! Jari Mäenpää tuntui säteilevän onnea uuden Forest Seasons -levynsä tiimoilta, joka huokui esiintymisessä. Esiintymiseen olikin panostettu ihan uudella tavalla. Tällä kertaa Jari keskittyi pelkkiin vokaaleihin, ja kitaratyöskentelyyn oli pestattu pakistanilainen Asim Searah, joka on soittanut ainakin Kiuas yhtyeessä aiemmin. Myös rummuissa oli tuuraaja, sillä iki-ihana Kai Hahto on valitettavasti ollut sairaslomalla jo jonkin aikaa. Ilmeisesti jotain ongelmaa kädessä. Wintersunin setti oli jaettu siististi kolmeen osaan, jokaiselta kolmelta levyltä kuultiin suurin piirtein tasavertaisesti biisejä. Keikka jätti itselle hyvän fiiliksen. Toivottavasti pääsen vielä katsomaan Lutakon keikan syyskuussa ❤


Seuraavaksi kävin katsastamassa Kattilahallissa Baptismin, joka on bläkkiskenessä yleensä sellaisia live-bändejä, joka ansaitsee tulla nähdyksi tunnelmallaan. Minulle black metal tekee yleensä vaikutuksen pääasiassa keikkatasolla.


Kattilahallin hämyiselle lavalle sopi hyvin myös Suomen kovan luokan jouhikonsoittaja Pekko Käppi, joka on itselle tullut tutuksi alun perin keskiaikamarkkinoilta. Tämä jouhikko olikin sähköinen, ja tunnelma oli jollakin mielenkiintoisella tavalla hyvin koukuttava. Jouhikko on hieno perinnesoitin, omistan itsekin moisen (vieläpä omatekemän :D), joten oli kiva seurailla, miten ammattilainen hoiti hommansa :)!


Hallitunnelmissa jatkettiin vielä legendaarisella Barathrumilla, joka veti koko hallin niin täyteen, ettei sieltä paljoa pienenä ihmisenä keikkaa meinannut nähdä. Liekö ihmiset tulleet katsomaan vain mainetta ja shouta, vaiko oikeasti musiikkia, mutta ainakin omasta mielestäni keikka oli hyvin onnistunut, skarppi, tuli ne legendat ja hitit, mitä halusikin kuulla. Tämän bläkkislegendan porttikieltohan Tuskaan päättyi tänä vuonna, joten juhlan paikkahan se heille oli :D (olin muuten todistamassa sitäkin keikkaa, jolla kyseinen kielto saatiin).


Seuraavana oli vuorossa Devin Townsend Project, joka onkin Tuskassa tullut tutuksi jo useampaan kertaan, eikä ihme, sillä onhan äijä nyt todellakin musiikillinen nero! Devinin setissä ei tällä kertaa ollut itselle niin tuttua materiaalia, mutta tunnelma oli tutun eteerinen ja miehen vokalistiset taidot ja mielettömät ilmeet kyllä toisinaan loksaututtavat leukoja :)!



Ja taas siirryttiin tunnelmasta toiseen, nimittäin klassikkobändi Mayhem oli seuraavana vuorossa. Se oli tietysti nähtävä. Bändin parin vuoden takainen Lutakon keikka teki minuun vaikutuksen mystisellä tunnelmallaan, eikä tälläkään kertaa oltu säästelty rituaaleissa. Myös valot oli toteutettu upeasti. Bändi soitti klassikkoalbuminsa "De Mysteriis dom Sathanas" kokonaisuudessaan. Tämäkin bändi jakaa paljon mielipiteitä "vanha oli parempaa" asetelmillaan. Itselleni kyseinen bändi on kuitenkin ollut edustettuna lähinnä livetilanteissa, ja kyllä voin sen verran sanoa, että nämä hiljattaiset keikat pesevät kyllä mennen tullen jonkin 2000-luvun taitteen joulupukinpukuisen hahmon polttelemassa muovisia maapalloja ;D!! (tällainen muisto nimittäin jäi Mayhemista joskus Nosturissa kauan kauan sitten :D)


Vilkaisimme vielä hetken aikaa kovassa nousukiidossa olevaa Sabatonia, joka on soinut ainakin radio Rockilta jo kyllästymisiin asti (pitäis hommata autoon vaan se mp3!!) Eipä sillä, Sabaton on kyllä aina jaksanut ilahduttaa keikoillaan. Meininki on energistä ja voimaa nostattavaa :) Meidän osalta keikka jäi kuitenkin hitusen kesken, sillä jouduimme/saimme lähteä jo köpöttelemään kohti jatkoklubia, jossa oli itselle hyvinkin rakkaita artisteja :)! Näistä ja seuraavista päivistä sitten seuraavassa postauksessa ❤ (LINKKI TÄSSÄ)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wintersun jätti sydämeen muistoja Lutakossa ..

Pakkohan se on tännekin vielä hehkuttaa viime lauantaista Wintersunin Forset Seasons -kiertueen Lutakon keikkaa, johon hommasin liput...