perjantai 18. elokuuta 2017

Raskas musiikki voimavarana

Tervehdys!

(Kuvassa suosikkiartistini Swallow The Sunin levynkansikuva)
Mikäs se tämä blogi nyt taas sitten onkaan :D!? No, tämä blogi on pyhitetty pääasiassa yhdelle elämäntavalleni, metallimusiikille! \,,/  Olen jo pitkään miettinyt musiikista kirjoittamisesta, sillä se on ehdottomasti yksi suurimmista intohimoistani ja elämäni peruspilareista. Olen selvinnyt musiikin avulla elämäni kovimmista tilanteista, se on tuonut paljon iloa ja lohtua erilaisiin aikoihin. Se on terapiaa parhaimmillaan ja siitä sain inspiraation myös blogini nimelle :) Tästä blogista tulee löytymään tietysti omien suosikkiartistien biisi- ja levyhehkutuksia, keikkaraportteja, mutta myös yleisellä tasolla musiikin vaikutusta elämään ja ajatuksiin. Tulen myös kirjoittamaan varmasti muunlaisestakin musiikista kuin pelkästä raskaasta musiikista, mutta pääpaino on mieligenressäni ;)!

Olen tosiaan hyvin kaikkiruokainen musiikin suhteen ja koitan löytää lähes kaikesta musiikista jotakin positiivista, mutta ylitse muiden on noussut yksi genre, joka vei sydämeni ja on pitänyt sen vallassaan reippaasti yli puolet elämästäni, ja se rakkaussuhde tuskin koskaan loppuukaan (niin kuin moni  kuvittelee usein tapahtuvan ;)! )  Kuulee paljon puhuttavan raskaan musiikin olevan vain osa teinivuosien "angstimeininkiä", joka sitten katoaa "aikuisuuden kynnyksellä". Osalla varmasti näin onkin, mutta näin reilu kolmekymppisenä väitteen paikkansapitävyys ainakin omalla kohdalla todistelee asiat aivan päin vastoin. Olen nimenomaan huomannut, kuinka paljon raskas musiikki on auttanut minua monissa tilanteissa elämäni varrella, tehnyt olon eheämmäksi ja paremmaksi, tuonut käsiteltäväksi myös ne vaikeimmatkin tunteet, ajattelemaan asioita syvältä.

Esimerkiksi suru ja viha ovat tunteita, joita kaikki eivät halua itsessään hyväksyä, vaan koittavat sysätä ne jonnekin sivuun. Myös kuolema on aihe, jota monet karttavat. Itse olen löytänyt raskaan musiikin hyväksi kanavaksi näiden asioiden käsittelyyn ja olen oppinut näkemään kuoleman ja surun jopa kauniina asioina (tämä korostuu erityisesti voimakkaina mieltymyksinäni doom-vaikutteiseen metalliin), sekä päästämään irti vihan ja aggression tunteista raskaan musiikin avulla. Nautin raskaan musiikin kuuntelemisesta ja sen eri vivahteista, niin positiivisista kuin melankolisistakin. Raskas musiikki ei ole tehnyt minusta negatiivista jurottajaa tai itsesäälissä vellojaa, vaan päin vastoin tukenut ja korostanut positiivisuuttani ja onnellisuuttani :)! Raskas musiikki tekee oloni kotoisaksi ja tunnen olevani sitä kuunnellessani aidoimmillani! Tervetuloa kanssani matkalle tähän mielenkiintoiseen maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Wintersun jätti sydämeen muistoja Lutakossa ..

Pakkohan se on tännekin vielä hehkuttaa viime lauantaista Wintersunin Forset Seasons -kiertueen Lutakon keikkaa, johon hommasin liput...